Linda

Linda

Kort om mig

Namn: Linda alias Eponine

Född: Maj, 1981

Uppvuxen: Bö, Göteborg

Bor: i Dubai med brittiska sambon D samt katterna Ollie och Casper

Gör: jobbar som chef inom fastighetsförvaltning och försöker leva ett gott liv

Intressen: Konst, mat, karriär, inredning, design, kultur, film, musik, vänner – det mesta!

Motto: ”Far better is it to dare mighty things, to win glorious triumphs, even though checkered by failure, than to take rank with those poor spirits who neither enjoy much nor suffer much, because they live in the gray twilight that knows neither victory or defeat.”

Hur jag hamnade utomlands

Jag är en 28 år gammal utlandssvensk göteborgska. Jag har inte bott i Sverige sedan 1999 men älskar det djupt och är övertygad om att jag kommer att återvända till mitt hemland, och min älskade, sköna hemstad så småningom. Tills dess försöker jag åka hem och hälsa på så ofta jag kan.

Jag flyttade till London med några kompisar efter gymnasiet (humanistiskt program), och hade askul. Så kul att jag träffade min nuvarande sambo, D, och skaffade jobb för att kunna stanna kvar i England.

Jag bodde i London mellan 1999-2007 men lämnade till sist England och min och sambons hus där för karriärens skull i Dubai. Jag blev erbjuden ett drömjobb och sambon, som är golfproffs, hängde med.

Jag jobbar som Kontraktschef hos den största arbetsgivaren i hela Mellanöstern, med bas i Dubai, och har nu bott här sedan September 2007.  Jag har ansvar för över 45,000 bostäder och jätteprojekt som världens högsta byggnad, världens största shoppingcentrum med mera. Det är jag väldigt stolt över!

Mig som person

Som person är jag väldigt familjekär, lugn som en filbunke och både enveten, ambitiös, driven och trygg. Jag har definitivt en kärlek till det goda i livet – både mat, dryck och upplevelser, men också att kunna spendera mina surt förvärvade slantar på humörhöjare som vackra väskor, skor och möbler.

Min blogg

I min blogg skriver jag oftast om min karriär, min vardag i Dubai samt om sambolivet, hemlängtan, upplevelser och betraktelser. Jag försöker coacha andra som vill flytta hit och även svara på frågor jag ofta får, som till större delen handlar om hur det är att bo och leva i Dubai men också om hur man får jobb och hur det funkar att investera i fastigheter.

Undrar du om något är du välkommen att kolla upp vad jag skrivit under kategorin ”Dubai”, eller maila på lindaengstrom@hotmail.com! Jag bidrar gärna med hjälp och feedback om jag kan.

Välkommen att följa min resa!